030 – 693 23 48

Training Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (FEA) Vaardigheid

 • Bilthoven
 • vanaf 02 februari 2021

Deze training bereidt je in drie dagen voor op het mondeling Registerexamen Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA).

 • Drie opleidingsdagen
 • Compleet en examengericht (RFEA)
 • Persoonlijke begeleiding
Delen:
Algemeen

Training Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (FEA) Vaardigheid

Als Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA) begeleid je op een zorgvuldige en deskundige wijze klanten tijdens het echtscheidingsproces. Jij bent hun adviseur in een roerige en onzekere periode van hun leven. Met gedegen juridische en fiscale adviezen in o.a. het Echtscheidingsplan, help je jouw cliënten om er samen uit te komen.

Wat levert deze training/opleiding mij op?
Voor (aankomend) echtscheidingsadviseurs die het Registerexamen Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) willen afleggen, is het volgen van een geaccrediteerde vaardigheidstraining verplicht. De driedaagse Training Vaardigheid bij Lindenhaeghe voorziet hierin. Na afloop ontvang jij het bewijs van adviesvaardigheden. De vaardigheden die tijdens de driedaagse communicatietraining behandeld worden, zijn conform de eind- en toetstermen RFEA, geaccrediteerd door de Stichting RFEA. Tijdens de dagen is er veel aandacht voor de communicatieve vaardigheden en de emoties die bij echtscheiding spelen.

Het complete RFEA-traject bestaat uit een mondeling (vaardigheden) en een theoretisch gedeelte. Wil jij ook de theoriedagen volgen en direct opgaan voor het Registerexamen RFEA, schijf je dan in voor Opleiding Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA) Compleet. Het is ook mogelijk om naast de Training Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier Vaardigheid, de Opleiding Financieel Echtscheidingsadviseur (FEA) Theorie te volgen. In de brochure op deze pagina lees je meer over alle opleidingen, examens en de examentraining RFEA.

De inhoud van de opleiding/training

 • Dag 1 – Vaardigheid dag 1
 • Dag 2 – Vaardigheid dag 2
 • Dag 3 – Vaardigheid dag 3


Wat je verder nog moet weten over deze opleiding
De opleiding is op hbo-niveau en vraagt een investering in tijd. Afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring bedraagt de studiebelasting buiten de opleidingsdagen om, 4 tot 6 uren per week. Bij deze opleiding is geen specifieke vooropleiding verplicht. Wel wordt kennis op het gebied van de belastingwetgeving rond de eigen woning en hypotheek, het huwelijksvermogensrecht, pensioen en overige toekomstvoorzieningen verondersteld.

Anouk Hengeveld
Anouk Hengeveld

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 19,95 | Bij middagprogramma € 9,95
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
Over het examen

Jouw Examen RFEA-Particulier

Het examen RFEA-Particulier bestaat uit twee examenonderdelen. Je schrijft je in voor het totale examen (onderdeel A en B). Onderdeel A bestaat uit 30 meerkeuzevragen. Dit examen maak je in Utrecht (Aristohallen). De examenduur is 3 uur en het examen wordt op papier gemaakt. Onderdeel B is uit het uitwerken van een casus en het mondeling verdedigen ervan. Het mondeling zal in de maand na het inleveren van de casus plaatsvinden. Meer informatie over het examen lees je in de brochure, te downloaden op deze pagina.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt een centraal gelegen locaties in Nederland

Inbegrepen

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Bij deze training is het volgende inbegrepen:
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Bovenwettelijke opleiding

Ga voor een toppositie met deze opleiding

Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Interactie met vakgenoten

Breid je netwerk uit tijdens de training

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?