Opleiding Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA)

Na het volgen van de Opleiding RFEA en het slagen voor het bijbehorende examen ben je officieel Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier.

Let op!
Momenteel zijn er geen data beschikbaar voor deze opleiding. Deze opleiding is binnenkort weer boekbaar. Wil je een bericht ontvangen als de opleiding weer boekbaar is? Download dan onze brochure RFEA via de deze landing.

 • Twaalf opleidingsdagen
 • Compleet en examengericht (RFEA)
 • Persoonlijke begeleiding
Delen:
Algemeen

Opleiding Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA)

Let op!
Momenteel zijn er geen data beschikbaar voor deze opleiding. Deze opleiding is binnenkort weer boekbaar. Wil je een bericht ontvangen als de opleiding weer boekbaar is? Download dan onze brochure RFEA via de deze landing.

Als Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA) begeleid je op een zorgvuldige en deskundige wijze klanten tijdens het echtscheidingsproces. Jij bent hun adviseur in een roerige en onzekere periode van hun leven. Met gedegen juridische en fiscale adviezen in o.a. het Echtscheidingsplan, help je jouw cliënten om er samen uit te komen.

I.s.m. opleidingspartner Dukers & Baelemans

Wat levert deze training/opleiding mij op?
Na het volgen van de Opleiding RFEA ben je een volwaardig gesprekspartner voor klant, advocaat, notaris, accountant en financieel specialist. De opleiding wordt klassikaal gegeven in twaalf dagen, is opgesplitst in twee modules en biedt meer dan alleen kennis. Je werkt uitgebreid aan je mediationvaardigheden zodat je als financieel adviseur het verschil kan maken. Na het succesvol afronden van de examens, kun je verzoeken om inschrijving in het Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA).

Inhoud module 1:

 • Procedure
 • Vermogensverdeling
 • Kinderen & alimentatie
 • Mediationvaardigheden
 • Part-Pro

Inhoud module 2:

 • Particulier echtscheiding
 • Huwelijkse voorwaarden
 • Complexe situaties rond de eigen woning
 • Levensverzekeringen en pensioen
 • Afkoop alimentatie en de erfrechtelijke gevolgen
 • Examentraining


Wat je verder nog moet weten over deze opleiding
Bij deze opleiding is geen specifieke vooropleiding verplicht. Wel wordt kennis op het gebied van de belastingwetgeving rond de eigen woning en hypotheek, het huwelijksvermogensrecht, pensioen en overige toekomstvoorzieningen verondersteld. Daarnaast krijg je bij de opleiding het benodigde materiaal, zoals syllabi RFEA Particulier, een financiële calculator, wettekstenbundel en een Fiscaal Memo. Na het volgen van de volledige opleiding en het afronden van de opdrachten en oefentoetsen ontvang je een certificaat van deelname.

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
Over het examen

Jouw Examen RFEA-Particulier

Het RFEA examen bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit een examen met meerkeuzevragen over de kennis die je hebt opgedaan. Het tweede deel bestaat uit een casus waarin je het geleerde moet toepassen in een schriftelijke uitwerking gevolgd door een mondelinge verdediging. Deelname aan het casuïstiekgedeelte van het examen is uitsluitend mogelijk indien voor het meerkeuze-gedeelte minimaal een 5,0 is behaald.

Het examen wordt twee keer per jaar afgenomen door de Stichting RFEA. Inschrijven kan alleen als je een bewijs van deelname aan een door RFEA geaccrediteerde vaardigheidstraining opstuurt. De vaardigheidstraining uit module 1 is door Stichting RFEA geaccrediteerd.

Bekijk hier het examenreglement.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Je ontvangt de volgende materialen:
Bovenwettelijk
Bovenwettelijke opleiding

Ga voor een toppositie met deze opleiding

Item Klassikaal PO
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

online leeromgeving
Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Item Allementatieberekeningsprogramma
Alimentatieberekeningsprogramma

1 jaar gratis gebruik van programma en helpdeks

Anderen bekeken ook