Leerlijn Financieel Echtscheidingsadviseur

Over deze leerlijn.

Leerlijn Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier

Wat doet een echtscheidingsadviseur?

Over Financieel Echtscheidingsadviseur

In Nederland besluiten jaarlijks meer dan dertigduizend stellen om te gaan scheiden. Nu is een scheiding vaak al een zwaar proces, maar het wordt nog pijnlijker als het stel besluit hun aanstaande breuk uit te vechten. Als Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier begeleid je op een zorgvuldige en deskundige wijze klanten tijdens het echtscheidingsproces. Jij bent hun adviseur in een roerige en onzekere periode van hun leven. Met gedegen juridische en fiscale adviezen in o.a. het Echtscheidingsplan, help je jouw cliënten om er samen uit te komen.

Na jouw RFEA-opleiding

Examen & Certificering

Het RFEA-Examen leerlijn Financieel Echtscheidingsadviseur
Het RFEA-examen bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit een examen met meerkeuzevragen over de kennis die je hebt opgedaan. Het tweede deel bestaat uit een casus waarin je het geleerde moet toepassen in een schriftelijke uitwerking gevolgd door een mondelinge verdediging. Deelname aan het casuïstiekgedeelte van het examen is uitsluitend mogelijk indien voor het meerkeuze-gedeelte minimaal een 5,0 is behaald. Het examen dient afzonderlijk geboekt te worden.

Certificering
Na het behalen van je diploma, kun jij je inschrijven in het Register FEA en mag je de titel Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) voeren. De titel toont je expertise en deskundigheid op gebied van echtscheidingsadvies aan. Bij aanvraag RFEA-lidmaatschap wordt (eenmalig) een bedrag aan inschrijfgeld van € 195,- in rekening gebracht. De jaarlijkse contributie bedraagt € 385,-. In dat bedrag zit de bijdrage voor je tweejaarlijkse PE-verplichting al verwerkt.