030 – 693 23 48

Examentraining Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA)

 • Bilthoven
 • vanaf 08 februari 2021

Met deze training ben je in vier dagen optimaal voorbereid op het Registerexamen Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA) of het Lindenhaeghe Theorie-examen FEA.

 • Vier opleidingsdagen
 • Compleet en examengericht (RFEA)
 • Persoonlijke begeleiding
Delen:
Algemeen

Examentraining Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA)

Als Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA) begeleid je op een zorgvuldige en deskundige wijze klanten tijdens het echtscheidingsproces. Jij bent hun adviseur in een roerige en onzekere periode van hun leven. Met gedegen juridische en fiscale adviezen in o.a. het Echtscheidingsplan, help je jouw cliënten om er samen uit te komen.


Wat levert deze training/opleiding mij op?

Alle belangrijke onderwerpen uit de Opleiding Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA) worden tijdens deze vierdaagse klassikale training versneld behandeld. Onze professionele trainers voorzien je tijdens de examengerichte trainingsdagen van praktijkvoorbeelden, geven examentips en helpen je om de juiste mindset te vinden. Na het volgen van de Examentraining Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier ben jij klaar voor het Registerexamen Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) in Utrecht of het Lindenhaeghe Theorie-examen (FEA).

Let op!
Voor het aanvragen van het examen van het Registerexamen Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA) heb je een bewijs van adviesvaardigheden nodig. Deze adviesvaardigheden zijn conform de eind- en toetstermen geaccrediteerd door de Stichting RFEA en maken deel uit van onze Opleiding RFEA Compleet. Na drie verplichte trainingsdagen, ontvang je het bewijs van adviesvaardigheden. Je kunt de Vaardigheidstraining ook als aparte module volgen. In de brochure op deze pagina lees je meer over alle opleidingen, examens en de examentraining RFEA.

De inhoud van de opleiding/training

 • Dag 1 – Vermogensverdeling
 • Dag 2 – Eigen woningschuld
 • Dag 3 – Pensioen / lijfrente en alimentatie
 • Dag 4 – Kinderen en overlijden
Anouk Hengeveld
Anouk Hengeveld

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 19,95 | Bij middagprogramma € 9,95
Over het examen

Jouw Examen RFEA

RFEA-examen
Het Examen RFEA-Particulier bestaat uit twee examenonderdelen. Je schrijft je in voor het totale examen (onderdeel A en B). Onderdeel A bestaat uit 30 meerkeuzevragen. Dit examen maak je in Utrecht (Aristohallen). De examenduur is 3 uur en het examen wordt op papier gemaakt. Onderdeel B is uit het uitwerken van een casus en het mondeling verdedigen ervan. Het mondeling zal in de maand na het inleveren van de casus plaatsvinden.

Lindenhaeghe Theorie

Het Lindenhaeghe Theorie-examen Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (FEA) sluit aan bij de Opleiding Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier en biedt daarnaast een goede voorbereiding voor de kandidaten die willen doorstromen naar het officiële examen van het Register van Financieel Echtscheiding Adviseurs (RFEA). Het examen wordt digitaal afgenomen. Je hebt 180 minuten de tijd om de 30 vragen te beantwoorden.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze training?

Bij deze training is het volgende inbegrepen:
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Bovenwettelijke opleiding

Ga voor een toppositie met deze opleiding

Interactie met vakgenoten

Breid je netwerk uit tijdens de training

Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?