030 – 693 23 48

Examen Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (FEA) Theorie

Het Examen Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier doen vanuit je woonkamer? Met de Online Proctor Examens van Lindenhaeghe is het mogelijk: jij doet examen waar en wanneer het jou uitkomt. Dat is makkelijk!

 • Online examen
 • Kies je eigen examenmoment
 • Stap richting RFEA
Delen:
Algemeen

Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (FEA theorie-examen)

Als Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (FEA) begeleid je op een zorgvuldige en deskundige wijze klanten tijdens het echtscheidingsproces. Jij bent hun adviseur in een roerige en onzekere periode van hun leven. Met gedegen juridische en fiscale adviezen in o.a. het Echtscheidingsplan, help je jouw cliënten om er samen uit te komen.

Voor het Examen FEA heb je de keus: je kunt examen doen op een externe (examen)locatie of thuis wanneer het jou uitkomt middels proctor Examen.

Over Proctor Examen
Met Proctor Examen doe jij online examen in een beveiligde omgeving vanuit je eigen locatie. Bijvoorbeeld je woonkamer. Tijdens het examen vindt er toezicht plaats.

Proctor Examen maakt hiervoor gebruik van de volgende tools.

 • Computer of laptop met webcam, internet en eventueel een tweede device met camera (om de examenplek zichtbaar te maken voor de toezichthouders)
 • Het volledige computerscherm wordt via schermdelen gedurende de examensessie aan de toezichthouders zichtbaar gemaakt.
 • Het geluid is gedurende de examensessie voor de toezichthouder hoorbaar.
 • De volledige examensessie wordt opgenomen (geluid en beeld) en kan door de toezichthouder worden teruggekeken.


Meer informatie over deze bijzondere manier van examineren vind je op onze speciale Online Examen-pagina.

Je kunt een thuisexamen boeken door bij locatie ‘Online Thuisexamen’ te kiezen. Het examen plan je daarna zelf in; het wordt online en op afstand afgenomen middels Proctor Examen.

Let op!
De annuleringstermijn van een Online Thuisexamen is 8 dagen van tevoren.

Wat je nog moet weten over het examen
Het Lindenhaeghe (theorie)-examen Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (FEA) biedt je de mogelijkheid om aan te tonen dat je beschikt over de benodigde kennis om werkzaam te zijn als financieel echtscheidingsadviseur voor particulieren. Slaag je voor het examen, dan ontvang je het Lindenhaeghe certificaat Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier.

Je hebt 180 minuten de tijd om de 30 vragen te beantwoorden. De slagingsgrens is landelijk vastgesteld op 60 procent, dus bij 18 juist beantwoorde vragen.

Dit examen sluit aan bij de Opleiding Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier en biedt daarnaast een goede voorbereiding voor kandidaten die willen doorstromen naar het officiële examen van het Register van Financieel Echtscheiding Adviseurs (RFEA). Voor het aanvragen van het RFEA-examen heb je een bewijs van adviesvaardigheden nodig. Deze adviesvaardigheden zijn conform de eind- en toetstermen geaccrediteerd door de Stichting RFEA en maken deel uit van onze Opleiding RFEA Compleet. Je kunt de Vaardigheidstraining ook als aparte module volgen.

In de brochure op deze pagina lees je meer over alle opleidingen, examens en de examentraining RFEA. In het examenreglement lees je meer over de voorwaarden van het FEA-examen.

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen

Anderen bekeken ook