030 – 693 23 48

Digitaal studieboek CDD Professional

Praktisch studieboek in pdf voor studenten aan de HU

  • Studiemateriaal in digitale vorm
  • Veel praktijkvoorbeelden
  • In pdf
Delen:
Algemeen

Digitaal Studieboek CDD Professional

Over het studieboek

Met het studieboek CDD Proffessional, studeer jij – comfortabel met het boek op schoot – altijd tijd- en plaatsonafhankelijk. Dit boek is de ideale aanvulling op jouw (online) studie; studeer, markeer en maak aantekeningen zoveel jij wilt.

Praktisch studieboek
De vele praktijkvoorbeelden in het toegankelijk geschreven studiemateriaal helpen je om de theorie snel eigen te maken.

Over CDD
Customer Due Diligence, ook bekend als KYC (Know Your Customer), is een onmisbaar onderdeel van een integere bedrijfsvoering. Om te voorkomen dat financiële instellingen worden misbruikt voor witwassen van geld of het financieren van terrorisme wordt er verwacht dat zij hun klanten kennen en alleen klantrelaties aangaan die hun integriteit niet kunnen schaden.

Als het gaat om financieel-economische criminaliteit vervullen financiële instellingen een poortwachtersrol. Het is hun taak om de integriteit van de financiële sector te bewaken. Het is dus van belang om goed op te hoogte te zijn van de relevante wet- en regelgeving. CDD slaat een brug tussen de wet- en regelgeving en de werkpraktijk. Door kennis te hebben van Customer Due Diligence (CDD) en deze kennis ook mee te nemen in je praktijk, kun je bijdragen aan de integriteit van de financiële sector.


De inhoud bevat o.a.:

  • Algemene introductie; wet- en regelgeving en de pijlers van CDD, namelijk witwassen, terrorismefinanciering, sancties en corruptie.
  • Hoe werkt de organisatie; het control framework en three lines of defence.
  • Client lifecycle; van identificatie en verificatie tot sign-off, en van vereenvoudigd tot verscherpt onderzoek
  • Klantbeeld; het doel en de aard, de activiteiten, de herkomst van vermogen en het transactieprofiel
  • Organisatiestructuren; belangrijkste (inter)nationale rechtsvormen en bijbehorende risico’s
  • Risicogebieden; geografisch, transactie, PEP, sector, media- en klantsignalen, leveringskanalen en professional judgement
Online Studeren
Online Studeren
Partner stelt zich voor

International Compliance Partners

International Compliance Partners:

"International Compliance Partners staat voor kennis en expertise binnen het domein van CDD. Wij helpen organisaties bij de richting en inrichting van haar CDD vraagstukken en tevens bij de kwalitatieve uitvoering ervan. We zetten graag een nieuwe norm. Onze Academy draagt bij aan deze positionering en helpt u om de kennis van uw professionals verder te vergroten en doorlopend actueel te zijn!

Wij prikkelen, stimuleren en dagen de deelnemers uit het beste uit zichzelf te halen. Door onder andere gebruik te maken van actuele casuïstiek, verschillende werkvormen en een participatieve aanpak lukt het ons om zowel kwalitatief hoogwaardige maatwerk- en standaardopleidingen aan te bieden.

Wij geloven namelijk dat een continue kwalitatieve mix van e-learning, classroom training en coaching on-the-job leidt tot het beste resultaat."

Anderen bekeken ook