E-learning CDD Professional

Tijdens deze online opleiding maak je kennis met alle facetten van het CDD-proces (Customer Due Diligence | Know your Customer) en begrijp je de praktische toepassing van wet- en regelgeving.

 • Volledige E-learning Customer Due Diligence CDD | KYC
 • Oefenvragen, casuïstiek en studieboek
 • Ontwikkeld door experts van International Compliance Partners
Delen:
Algemeen

De E-learning CDD Professional

Over de e-learning

De E-learning CDD Professional is een praktisch ingestoken e-learning waarbij wet- en regelgeving wordt vertaald naar de werkpraktijk van professionals werkzaam binnen financiële instellingen. Tijdens de e-learning komen alle facetten van het CDD-proces aan bod. In deze module maak je kennis met de grondbeginselen van CDD, waarbij de focus ligt op het doen van cliëntenonderzoek, het herkennen van risicogebieden en het treffen van anti-witwasmaatregelen. Met de kennis uit deze e-learning kun je aan de slag als CDD-professional.

Je ontvangt bij de e-learning ook een (print) studieboek.


Over CDD
Customer Due Diligence, ook bekend als KYC (Know Your Customer), is een onmisbaar onderdeel van een integere bedrijfsvoering. Om te voorkomen dat financiële instellingen worden misbruikt voor witwassen van geld of het financieren van terrorisme wordt er verwacht dat zij hun klanten kennen en alleen klantrelaties aangaan die hun integriteit niet kunnen schaden.

Als het gaat om financieel-economische criminaliteit vervullen financiële instellingen een poortwachtersrol. Het is hun taak om de integriteit van de financiële sector te bewaken. Het is dus van belang om goed op te hoogte te zijn van de relevante wet- en regelgeving. Deze e-learning slaat een brug tussen de wet- en regelgeving en de werkpraktijk. Door kennis te hebben van Customer Due Diligence (CDD) en deze kennis ook mee te nemen in je praktijk, kun je bijdragen aan de integriteit van de financiële sector.

Voor wie is deze e-learning bedoeld?
De E-learning CDD is bedoeld voor professionals werkzaam binnen financiële instellingen, maar zeker ook voor professionals werkzaam binnen andere Wwft-plichtige instellingen, zoals bijvoorbeeld accountancy en de advocatuur.

Wat levert de e-learning mij op?

 • Aan het einde van de e-learning ken je de relevante wet- en regelgeving, van FATF tot Wwft
 • Je begrijpt wat witwassen, terrorisme financiering, corruptie en sancties inhoudt
 • Je begrijpt het belang en de werking van het CDD-control framework
 • Je kent de verschillende stappen die ondernomen moeten worden binnen het cliëntenonderzoek
 • Je kunt risicovolle situaties herkennen en daar op basis van professional beoordelingsvermogen naar handelen
 • Je begrijpt het belang van verslaglegging en oordeelsvorming binnen het CDD-proces
 • Certificaat van deelname


De inhoud van de e-learning
De e-learning bestaat uit zes hoofdstukken. Alle facetten van het CDD-onderzoek komen aan bod. In de e-learning wordt de Wwft en andere belangrijke wet – en regelgeving uiteengezet om vervolgens de vertaalslag naar de praktijk te maken. De volgende onderwerpen worden tijdens de e-learning behandeld:

 • Algemene introductie; wet- en regelgeving en de pijlers van CDD, namelijk witwassen, terrorismefinanciering, sancties en corruptie.
 • Hoe werkt de organisatie; het control framework en three lines of defence.
 • Client lifecycle; van identificatie en verificatie tot sign-off, en van vereenvoudigd tot verscherpt onderzoek
 • Klantbeeld; het doel en de aard, de activiteiten, de herkomst van vermogen en het transactieprofiel
 • Organisatiestructuren; belangrijkste (inter)nationale rechtsvormen en bijbehorende risico’s
 • Risicogebieden; geografisch, transactie, PEP, sector, media- en klantsignalen, leveringskanalen en professional judgement
 • Na ieder hoofdstuk volgen er oefenvragen waarmee je kunt toetsen of je de stof begrepen hebt. De studiebelasting is 10 uur.


Na afronding van de e-learning ontvang je een certificaat van deelname.

Algemene voorwaarden
ICP Opleidingen & Coaching BV is onderdeel van Delta Capita Group en als specialistisch opleidingspartner verantwoordelijk voor de content en verzorging van de CDD-opleidingen. Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van ICP Opleidingen & Coaching BV van toepassing. Door je in te schrijven voor deze opleiding ga je akkoord met de algemene voorwaarden van ICP Opleidingen & Coaching BV.

Opleiding CDD + Examen
De E-learning CDD Professional is onderdeel van de Opleiding CDD Professional. De complete Opleiding CDD Professional bestaat uit drie onderdelen, namelijk deze E-learning CDD Professional, het Examen Erkend CDD Analist en de Praktijkmodule CDD Professional.

De kennis uit deze e-learning wordt in het examen getoetst. Tijdens de praktijkmodule leer je hoe je 'professional judgement' ontwikkelt en toepast aan de hand van actuele en uitdagende casuïstiek.

Het is tevens mogelijk de onderdelen los te boeken.

Online Studeren
Online Studeren

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Persoonlijke leeromgeving
  Inclusief benodigd studiemateriaal
Partner stelt zich voor

Delta Capita

Delta Capita
An amazing KYC learning experience.

Delta Capita is een wereldwijde leverancier van managed services, technologieoplossingen en consulting. Delta Capita heeft een unieke combinatie van ervaring in de financiële dienstverlening en technologische innovatiecapaciteit. Delta Capita werkt samen met de ’s werelds beste financiële instellingen om hen te helpen aan de regelgeving te voldoen, de werkzaamheden te vereenvoudigen, kosten te verlagen en hun bedrijfsmodellen te innoveren en toonaangevende financiële technologie te benutten.

De Delta Capita Academy staat voor kennis en expertise binnen het domein van CDD.

Wij prikkelen, stimuleren en dagen de deelnemers uit het beste uit zichzelf te halen. Door onder andere gebruik te maken van actuele casuïstiek, verschillende werkvormen en een participatieve aanpak lukt het ons om zowel kwalitatief hoogwaardige maatwerk- en standaardopleidingen aan te bieden.

Wij geloven namelijk dat een continue kwalitatieve mix van e-learning, classroom training en coaching on-the-job leidt tot het beste resultaat.

Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Je ontvangt de volgende materialen:
online leeromgeving
Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Item online college kennis videos transparant
Online College

Vakinhoudelijke kennisvideo's

Certificaat van deelname
Certificaat van deelname

Na afloop van deze training ontvang je een certificaat van deelname

Item studie materiaal print transparant
Studiemateriaal (print)

Geprint studieboek met veel voorbeelden

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?

CRKBO geregistreerde instelling

ICP Opleidingen & Coaching

ICP Opleidingen & Coaching BV is onderdeel van Delta Capita Group en als specialistisch opleidingspartner verantwoordelijk voor de content en verzorging van de CDD-opleidingen. ICP opleidingen & Coaching BV is opgenomen in het CRKBO-register en voldoet hiermee aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs.

CRKBO 002