Compliance

Over ons maatwerk

Header Maatwerk
Algemeen

Compliance

Lindenhaeghe Maatwerk biedt speciaal voor financiële instellingen en financieel professionals diverse maatwerk opleidingen op het gebied van compliance. Compliance is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden.

Bedrijven willen werken volgens wet- en regelgeving en geldende normen, maar het gaat ook om het creëren van transparantie voor klanten en stakeholders. De financiële sector heeft compliance omarmd als methode om risico’s te beheersen en een zorgvuldige, betrouwbare dienstverlening te garanderen.

Ben je op zoek naar maatwerk oplossingen voor onderwerpen zoals CDD, MiFID II, Basel wetgeving, Solvency of WTT (Wet toezicht trustkantoren)? Lindenhaeghe Maatwerk heeft een zeer ruime ervaring op het gebied van compliance met vakspecialisten uit de praktijk.

Bekijk ook onze speciale pagina: Hoe word ik CDD Professional

Voorbeeld situatie

Van een grootbank kregen wij de vraag om een maatwerktraject te ontwikkelen met als thema 'Hoe om te gaan met het werken en verwerken van wet- en regelgeving vanuit de toezichthouder'. Kernvragen die ze graag beantwoord wilden zien:

  • Hoe gaan we het gesprek met de toezichthouder verbeteren
  • Wat zijn de spelregels
  • Hoe verkleinen we de ‘kloof’ tussen grootbank en toezichthouder
  • Daarnaast was het tweede leerdoel het stimuleren van de eigen ontwikkeling met betrekking tot compliance.


Oplossing

In samenwerking met de accountmanager en een vakspecialist uit de praktijk (werkervaring bij de ECB) hebben wij een Engelstalig maatwerk programma Banking Supervision ontwikkelt waarbij wij de deelnemers hebben meegenomen in en uitleg gegeven over het toezicht framework in Europa. Daarnaast hebben we ze getraind in de “Single rule book” (SSM, SRM & DGS) en in de werking van de Basel wetgeving. We hebben ook gesproken over de interne stress testing en, dat door verschillende Europese culturen, bancair gedrag anders geïnterpreteerd kan worden.

Een zeer succesvol traject voor bank en opleider!

Deze opleidingen kunnen we ook voor uw organisatie geheel op maat en naar uw wensen en behoeften inrichten.

Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis
Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis

Trainingen Compliance