Certified Internal Auditor®

Het CIA examen toetst kennis en vaardigheid in internal auditing en is de enig internationaal erkende titel voor internal auditors. De opgedane kennis is waardevol voor audit professionals, die binnen internal auditing blijven én voor functionarissen die overstappen naar andere jobs. De ondernemingsbrede knowhow van de business, risico’s en management control geeft hiervoor een stevige basis.

  • Unieke examentraining Certified Internal Auditor®
  • Wordt volledig klaargestoomd voor het officiële examen
  • Maatwerk is in overleg mogelijk
Delen:
Algemeen

Over Certified Internal Auditor®

Deze training is voor Auditors op minimaal Post-HBO werk- en denkniveau. Ook Compliance Officers, Controllers, Risk Managers, Interne Controlefunctionarissen en andere professionals (verwant aan Assurance), die belangstelling hebben voor de CIA kwalificatie zijn welkom.

Je kent de principes, methoden en technieken van Internal Auditing en kunt ze toepassen. Daarnaast is zelfstudie nodig voor de examens. Na de training en de zelfstudie kun je met vertrouwen naar het CIA examen.


De inhoud van de training

Het CIA examen toetst de kandidaat ten aanzien van de ‘Common Body of Knowledge’, kennis en vaardigheden, die een internal auditor dient te bezitten. Dat is een breed en veelomvattend terrein. Het IIA heeft dit uitgebreid beschreven in de ‘Content Specification Outlines’, welke periodiek worden gewijzigd.

De 3 Parts van het CIA examen zijn als volgt benoemd:​

  • Essentials of Internal Auditing
  • Practice of Internal Auditing
  • Business Knowledge for Internal Auditing


Het CIA examen wordt afgenomen door het Institute of Internal Auditors (= IIA). Wereldwijd op meer dan 200 examenplaatsen. Bijna het gehele jaar kan examen worden afgelegd door middel van ‘computer based testing’, zelfs het gewenste tijdstip op de dag kan aangegeven worden. Het examen is beschikbaar in meer dan 10 talen. In Nederland wordt het examen meestal afgenomen in de Engelse taal. Inschrijven voor het examen dient te geschieden bij het IIA via de website www.Theiia.org.

Het examen bestaat uit meerkeuze vragen (multiple choice). Tenminste 75% van de vragen dient goed beantwoord te worden. Bepaalde onderwerpen dienen beheerst te worden op ‘Proficient knowledge level’ (begrijpt het onderwerp en kan het toepassen), andere onderwerpen op ‘Basic knowledge level’ (is bekend met de belangrijkste onderdelen van het onderwerp).

Voor meer informatie over de examens zie de websites van IIA www.theiia.org en www.iia.nl.

Elke trainingsbijeenkomst wordt begonnen met een interactieve presentatie van de relevante inhoud van een Part. Het accent ligt op CIA-specifieke onderwerpen. Voor zover mogelijk worden vraagstukken op examenniveau besproken

Studiebelasting: Eén dag per Part voor Part I en Part II. Twee dagen voor Part III. In totaal vier dagen.

Tijdens de training wordt gewerkt met de CIA Review Part I, II en III boeken (nieuwste editie) van Gleim.
Voor onze cursisten hebben wij een CIA Part I – Reader van relevante documenten samengesteld. Deze Reader wordt tevoren toegezonden. Tijdens de training worden hand-outs van presentaties en oefenvraagstukken verstrekt

Wat u verder nog moet weten over deze training

Na afloop van de training ontvangen de cursisten een certificaat van deelname.

Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis
Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis

Anderen bekeken ook