Wat houdt de Training Adviesvaardigheden voor de Financieel Adviseur in?

Een goed advies is als een maatpak

Een goed advies sluit naadloos aan op de wens van de klant, past bij hem in elk opzicht en last but not least: de klant voelt, begrijpt én ziet waarom dit advies voor hem het beste is.

Je adviesstijl aanpassen in 3 dagen 

De unieke Training Adviesvaardigheden voor de financieel adviseur leert jou op praktische wijze hoe je zo’n advies-op-maat kunt geven. Je ervaart hoe het is om het ‘verhaal’ klantgericht en effectief over te brengen, zonder dat de regels van de AFM uit het oog verloren worden.

Op dag 1 worden de algemene adviesvaardigheden behandeld. Denk hierbij aan het maken van contact met de klant en het scherp krijgen van jouw rol in het adviesproces. De twee dagen die volgen gaan in op het ‘IAAN-proces’ dat staat voor Inventariseren, Analyseren, Adviseren en Nazorg. 

" Het cadeau is er al. Nu nog mooi leren inpakken "

Na afloop van de Training Adviesvaardigheden heb jij niet alleen een beter verhaal, je voelt je ook zekerder. Jouw advies is inhoudelijk goed en je verstaat de kunst om het efficiënt en in jouw eigen stijl over te brengen. Bovendien heb je specifieke vaardigheden ontwikkeld die je kunt gebruiken in situaties die een meer gespecialiseerde aanpak vereisen.

Opbouw Training Adviesvaardigheden

Tijdens de Training Adviesvaardigheden worden plenaire sessies afgewisseld met individuele oefeningen en oefeningen in kleine groepen. Bij het indelen van de groepen wordt rekening gehouden met de achtergrond van de adviseur waardoor de casuïstiek goed aansluit bij jouw beroepspraktijk. Meer informatie over de manier van trainen vind je onder het kopje ‘Hoe werkt de Training?’.

De Training Adviesvaardigheden bestaat uit drie trainingsbijeenkomsten (1 x per 3 weken) van 09.30 uur tot 17.00 uur.

Dag 1

De bijeenkomst over algemene adviesvaardigheden gaat in op:

 • Verbinding maken met de klant
 • Bewustwording van de rol en positie van de adviseur in het adviesproces
 • Bewustwording van de eigen stijl van communiceren in de rol van adviseur
 • Inspelen op weerstanden, onzekerheden en lastige situaties
 • Slechtnieuwsgesprekken
 • Effectief beïnvloeden
Dag 2 en 3

IAAN staat voor Inventariseren, Analyseren, Adviseren en Nazorg en is gebaseerd op de vier onderdelen die door de AFM zijn benoemd als onderdelen van klantadvisering:

- Inventariseren & Analyseren:

In deze fase ga je aan de slag met de (uitgevraagde) klantinformatie. Je analyseert alle gegevens, koppelt ze aan de wens van de klant en je vraagt door wanneer er informatie ontbreekt. In deze fase is het belangrijk om samen met de klant na te gaan of de analyse aansluit bij dat wat de klant heeft aangegeven. Ook kijken jullie samen naar de wensen van de klant: wat wil hij precies? Het advies moet daar straks op aansluiten.

- Adviseren:

In de adviesfase ga je de gegevens verwerken tot een gedegen klantadvies. Informatie en advies staan naast elkaar in jouw rapport en je presenteert dit onderbouwd en overzichtelijk aan de klant. Jouw manier van advies geven sluit zoveel mogelijk aan bij de wens van de klant. Je maakt bovendien onderscheid tussen het uitbrengen van het advies en het bemiddelen. Is de klant op de hoogte van het feit dat er een verschil is? En doe je dit allemaal volgens de regels van de AFM?

- Nazorg:

Nazorg-verlenen is verplicht. Dat staat in de wet (Burgerlijk Wetboek 7 en de Wet Financieel Toezicht). Je bent niet alleen verplicht een dossier aan te leggen, je moet je advies ook kunnen reproduceren en sommige documenten dien je te bewaren. Wat zijn de (wettelijke) regels en hoever gaat nazorg eigenlijk?

Hoe werkt de training?

Bij de Training Adviesvaardigheden ligt de nadruk op persoonlijke feedback en interactie. Vooraf vindt een online intake (vragenlijst) plaats. Samen met de trainer ga je oefenen met rollenspel, vraag- en antwoordsituaties en individuele opdrachten. Doel: het beste uit jezelf halen en jouw adviesvaardigheden verbeteren. Naast eigen casuïstiek spelen ook kleine groepen een belangrijke rol bij het trainingsproces: je leert ook van je branchegenoten. De Training Adviesvaardigheden is dynamisch, verhelderend en heel praktisch.

Voor wie is de Training Adviesvaardigheden geschikt?

De Training Adviesvaardigheden voor de financieel adviseur is zeer geschikt voor financieel professionals die in het bezit zijn van een of meerdere beroepskwalificaties en die hun adviesvaardigheden willen vergroten en uitbreiden zonder daarbij de AFM-regelgeving uit het oog te verliezen.

Lees

Wat krijg ik bij deze opleiding

 • Klassikale training (3 dagen)

  3 dagen cursus, 1 x per 3 weken
 • Studiemateriaal

  Digitaal studiemateriaal
 • Nazorgtraject

  Tot vier weken na afloop vragen stellen en feedback krijgen
 • De beste trainer

  Met specifieke branchekennis

Wat levert deze training mij op?

Na afloop van de Training Adviesvaardigheden ga jij zonder vrees en vol vertrouwen het adviestraject met een klant/prospect in. Jouw adviesgesprekken zijn effectief, je vraagt gericht door en je kent je eigen sterktes en zwaktes als adviseur. Je bent getraind op het gebied van gesprekken met weerstand en gesprekken in moeilijke situaties.

Je kunt effectief handelen in verschillende fasen (IAAN) van het adviesproces en je bent in staat een adviesdossier samen te stellen waaruit het advies reproduceerbaar is.

Op langere termijn zal deze manier van adviseren ertoe leiden dat efficiëntie én klanttevredenheid verbeteren. Klanten en prospects herkennen zichzelf in jouw verhaal en je bent minder tijd kwijt aan het adviestraject. Omdat ook je inzicht verbetert, zie je sneller welke mogelijkheden een klantdossier heeft, wat uiteindelijk zal leiden tot een hogere conversie. 

Lees

Toelichting op de prijs

 • Studiemateriaal

  De prijs is inclusief digitaal studiemateriaal
 • Exclusief btw

  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Toeslag arrangementskosten

  € 8,95 per trainingsdag voor het gebruik van consumpties
 • Diverse betaalmogelijkheden

  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen

Het trainingstraject (inclusief support & coaching)

Vanaf vier weken voor de eerste trainingsdag doe je een online intake. Tijdens deze intake worden de verwachtingen en persoonlijke trainingsdoelen online uitgevraagd. Eventueel neemt de trainer contact met je op om ervoor te zorgen dat de inhoud van de training en jouw wensen op elkaar aansluiten.

Na de intake staat, twee weken voorafgaand aan de eerste trainingsdag, een opdracht je klaar. Je vindt de opdracht in de online leeromgeving.

Gedurende een periode van vier weken na afloop van de training heb je de mogelijkheid om praktijksituaties (na) te bespreken met de trainer. Dit gebeurt in een persoonlijk gesprek via telefoon, mail of Skype.

Lees

Voordelen op een rij

 • Adviseren op hoog niveau

  Jouw advies is een goed verhaal
 • AFM-proof adviseren

  Jij weet hoe je de regels moet toepassen
 • Speciale vaardigheden

  Effectief beïnvloeden en slechtnieuwsgesprekken
 • Coaching/support

  Tot vier weken na afloop contact met de trainer

Trainer Adviesvaardigheden

De trainers voor de Training Adviesvaardigheden zijn geselecteerd op enerzijds hun branchekennis en anderzijds hun ervaring met trainen op het gebied van vaardigheden. Ze (her)kennen jouw klant uit hun eigen praktijk en weten moeiteloos de praktijksituatie te koppelen aan de regels die de AFM stelt aan ‘een goed advies’.

De interactie met de trainer, de kleine groepen en de (gezamenlijke) achtergrond van de deelnemers zorgen ervoor dat jij het maximale uit deze training kan halen.

Lees

Ook incompany mogelijk

Zijn er binnen jouw organisatie meerdere medewerkers voor wie de training interessant is? Ervaar het gemak van trainen-op-locatie met een Incompany-oplossing. De training wordt dan afgestemd op de praktijk van jouw organisatie. Neem voor meer informatie contact op met onze afdeling Maatwerk. Datum en locatie worden in overleg afgestemd. 

Hier komt een bericht.
Een moment geduld a.u.b.

Product verwijderen

Weet u dit zeker?
Nee
Ja
Lindenhaeghe maakt gebruik van cookies voor onder meer Google Analytics en Remarketing doeleinden. Sluiten
Loading page...