Opleiding A-Algemeen

Met deze bovenwettelijke opleiding zorg je voor een gedegen algemene assurantiekennis. A Algemeen is onderdeel van het A-diploma, bestaande uit totaal zes deeldiploma's.

 • Opleiding + examen
 • 5-daagse training
 • Inclusief studiemateriaal
Delen:
Algemeen

Over de Opleiding A-Algemeen

Je assurantiekennis uitbreiden? Verbreden en verdiepen? Volg dan nu de Opleiding A-Algemeen.

De 5-daagse klassikale training A-Algemeen is zeer geschikt voor assurantieadviseurs die inhoudelijk meer willen weten van de verzekeringswereld. Tijdens deze opleiding worden onder andere algemene aspecten van verzekeren en het verzekeringsrecht besproken. De Opleiding A-Algemeen is bovenwettelijk en biedt zowel verdieping als verbreding.

Heb jij je diploma Wft Basis al op zak en wil je meer? A-Algemeen is onderdeel van het A-diploma, dat bestaat uit zes deeldiploma’s in totaal.


Wat levert deze training/opleiding mij op?
Tijdens de training worden alle belangrijke onderdelen uit de Opleiding A-Algemeen behandeld. Onze professional trainers voorzien je tijdens de interactieve trainingsdagen van praktijkvoorbeelden en uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Na vijf intensieve trainingsdagen ben je klaar voor het Examen A-Algemeen.

De inhoud van de opleiding/training

 • Algemene aspecten van verzekeren
 • Recht en rechtsgang
 • Verzekeringsovereenkomst
 • Reserveren en herverzekeren
 • Wettelijk toezicht op financieel dienstverleners en de wettelijke eisen waaraan zij moeten voldoen.
 • Samenwerkingsvormen tussen financieel dienstverleners
 • Inkomstenbelasting en overige belastingen


Wat je verder nog moet weten over deze opleiding
Voor je start met de Opleiding A-Algemeen is enige ervaring op het gebied van verzekeringen gewenst. De minimale vooropleiding is Wft Basis. Wij maken voor deze opleiding gebruik van het studiemateriaal van Nibe-SVV.

Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis
Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 19,95 | Bij middagprogramma € 9,95
Over het examen

Jouw Examen Opleiding A-Algemeen

Na afloop van de Opleiding A-Algemeen maak je het Examen A-Algemeen. Je maakt dit examen bij NIBE-SVV. Het examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen. Je hebt 90 minuten om de vragen te beantwoorden. Wanneer je 35 vragen goed beantwoordt, ben je geslaagd. De kosten voor het examen zijn bij de prijs inbegrepen.

Inschrijven doe je via e-Connect, de digitale omgeving van NIBE-SVV. Hier vind je ook het digitale studiemateriaal. Twee weken voor de aanvang van de opleiding ontvang je de inloggegevens van e-Connect. We adviseren je om zo snel mogelijk, bij voorkeur binnen een week na afronding van de opleiding, examen te doen.

Slaag je voor het examen A-Algemeen, dan ontvang je het deeldiploma A-Algemeen. Het volledige A-diploma wordt afgeven als je de zes deeldiploma’s hebt behaald. Het A-diploma bestaat naast A-Algemeen uit de deeldiploma’s A-Varia, A-Inkomen, A-Brand, A-Leven en A-Transport. Hier lees je meer over alle A-opleidingen.

Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Bij de Opleiding A-Algemeen ontvang je een digitaal studieboek. Dit studieboek wordt in de elektronische leeromgeving e-Connect geplaatst. Je ontvangt ook een oefenboek. Dit oefenboek wordt uiterlijk twee weken voor de start van de opleiding toegestuurd. Let op! Wij maken voor deze opleiding gebruik van het studiemateriaal van Nibe-SVV.
Item Klassikaal PO
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Bovenwettelijk
Bovenwettelijke opleiding

Ga voor een toppositie met deze opleiding

Item interactief
Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Item slagen diploma
Opleiding en examen

Inclusief examen

Anderen bekeken ook